Blogger
Twitter
Tweet
Google+

Vándor patkány

vandorpatkany-01

A leggyakrabban előforduló patkányfaj, szoros kapcsolatban él az emberrel.

Hasa szürkésfehér, hát barna vagy vöröses-szürke. 25-30 dkg tömegűek, de nem ritkák a fél kg-os példányok sem. Testhossza maximum 25 cm. A farka ennél mindig rövidebb.

Bárhol megtelepedik, városokban leggyakrabban a csatorna hálózatban, pincékben, az épületek alatti járatokban fordul elő. Vidéken előnyben részesíti a gazdasági épületeket, állattartó telepeket. Ahol elegendő ivóvíz és élelem van számára, ott rak fészket. A fészek a patkányjáratok központi része. Elsődlegesen a gabonaféléket, a húst, és gyümölcsöket fogyaszt. Vízigényük a táplálék nedvességtartalmától függ.

vandorpatkany-02

Éjszakai életmódú állat, nappal akkor merészkednek elő, ha a populáció túlnépesedett. Nagyon tanulékony, fürge mozgású rágcsáló, hasonlóan a házi egérhez jól úszik, és mászik. Évente átlagosan 4-6 alkalommal szaporodik egy alomban 6-12 kölyök születik. Maximum 3 évig él.

Életmódjából kifolyólag szennyezi az emberi környezetet, különböző betegségeket okozhat. Harapása is veszélyes, a sebbe ugyancsak bekerülhetnek kórokozók. Táplálkozásával beszennyezi az élelmiszert, nagy károkat okozhat a takarmány tárolók környékén. Szennyezi a vízhálózatot, károkat okoz az elektromos- és egyéb vezetékekben is.

 

Irtása

vandorpatkany-03

A patkányirtás történhet irtószer mentesen, mechanikus módszerrel, vagy vegyszeres kezeléssel.

Vegyszermentes irtást elsősorban olyan helyeken végzünk, ahol az irtószer használata az emberi környezetet veszélyezteti, vagy élelmiszer előállítása, tárolása, ill. forgalmazása történik.  Ennek több módszere létezik: befogó csapda, ragasztós csapda, lecsapós csapda vagy fojtós csapda.

A patkány elleni védekezésre, irtásra általában kül- és beltéren is szükség van. A leghatásosabb és a legelterjedtebb módszer erre a másodgenerációs véralvadásgátló anyagok használata, ami mumifikálódást előidéző anyagot is tartalmaz, ezzel gátolva meg, hogy az elpusztuló rágcsáló kellemetlen szagot árasszon, mert teste kiszárad.

Az irtószert a patkányládában helyezzük ki. Ez védi az irtószert az időjárástól, kulccsal zárható, felületekhez rögzíthető. Ennek következtében ellenőrizhető a fogyasztás. A rágcsálóknak jó búvóhelyet biztosít. A szóródás mentes formában kihelyezett irtószert szívesen elfogyasztják (szemes, granulátum, préselt blokk, paraffinos kocka, extrudált blokk), és már egy alkalom után néhány napon belül elpusztulnak.

 

A városi patkányirtásról bővebben

A városi patkányirtásról bővebbenAz ősz közeledtével egyre több nem kívánatos rágcsáló lepheti el közvetlen életterünket, és a közhiedelemmel ellentétben ez alól a belvárosi házak sem jelentenek kivételt. Ezek az épületek egy évszázadosak is lehetnek, és a pincerendszereik adottságai tökéletesen megfelelőek a patkányok számára.

Azt, hogy a társasházban, ahol élünk elszaporodtak-e a patkányok, egyszerűen ellenőrizhetjük, elég lemennünk a pincébe, és ha patkány ürüléket, esetleg kimúlt állatokat találunk, az szinte egyértelmű jel. A patkányirtás ebben az esetben indokolt, hiszen emberre is veszélyes kórokozókat terjesztenek ezek az állatok, valamint alapvetően nem okoz jó közérzetet a jelenlétük. Ilyen esetekben mindig érdemes profi patkányirtó szakemberhez fordulnunk, mivel csak így lehetünk biztosak abban, hogy jó időre megszabadulunk a kártevőktől!

Ha komoly tapasztalattal rendelkező rágcsáló irtó céget szeretne igénybe venni, a legjobb helyen jár! Szakembereink profik a patkányirtásban, és biztos lehet benne, hogy az elvégzett munka minősége kiváló lesz!

 

Hatékony patkányirtás: Ne hagyja, hogy berendezkedjenek!

Hatékony patkányirtás: Ne hagyja, hogy berendezkedjenek!A patkányok igazán félelmetes állatok. Amíg az egérnek van némi előnye kinézetéből adódóan, addig a patkánytól a legtöbben félnek. Nagyobb is, ijesztőbb is és szívósabb is, mint az egér.

Gyakran előfordul, hogy a patkányok csak úgy megjelennek a házban, lakásban és a lakóknak egyszerűen elképzelésük sincsen, hogy a rágcsálók hogyan kerülhettek oda. Nos, a valóság az, hogy egyes esetekben a wc tartályon keresztül. Igen, a patkányok nagyon jó úszók és képesek a csatornarendszeren át felúszni a wc tartályokba és onnan bejutni a lakásokba. Ott aztán gyorsan bevackolják magukat, mindent megdézsmálnak, megrongálnak és kertes házak esetében a kisebb szárnyasok sincsenek tőlük biztonságban. A patkányirtás az egyetlen megoldás. Nem csupán kártékonyak és bosszúságot okoznak, de nagyon veszélyesek az egészségre is, bolhákat, betegségeket terjesztenek.

Ne hagyja, hogy ezek a kártevők beköltözzenek Önhöz és ahelyett, hogy kénytelen-kelletlen megosztaná velük az otthonát, tegyen ellenük, mégpedig azonnal! Keressen minket bizalommal, mert hatékony segítséget nyújtunk, ha patkányirtásról van szó!

A patkányok irtása elsődleges feladat!

kartevoirtasbudapest.hu.18.08Kaparászás hangja szűrődik át a falak mögül? Esetleg az éléskamrában tartott élelmiszerek meg lettek dézsmálva? Akkor nagy eséllyel patkányok költöztek be Önhöz! A patkányok rendkívül veszélyesek, és ez a veszély csak a hatékony patkányirtás révén tüntethető el teljesen!

A patkányirtás azért is elkerülhetetlen, mert a patkányok rengeteg betegséget terjeszthetnek. Hogy csak néhányat említsünk, a leptospirosist, a trichinellosist, a rágcsáló kiütéses tífuszt és a patkányharapási lázat is elkaphatják az emberek a szőrös betolakodóktól. Nem is csoda, hogy ennyi veszélyt hordoznak a testükön, hiszen a patkányok gyakran csatornákon, szemétlerakókon keresztül jutnak el a háztartásokig, ahol az ételekkel is könnyedén kapcsolatba kerülhetnek. A veszélyeket fokozza az, hogy a házi patkányokat egyre inkább kezdik kiszorítani az úgynevezett vándorpatkányok, amik nem csak nagyobbak, de szaporábbak is.

Fontos a hosszútávú megoldás, ugyanis a patkányok gyakran hónapok, sőt, évek után is képesek visszatalálni a háztartásba, ha az nem lett megfelelően lekezelve és védve!

Ha Ön valóban a végletekig alapos és precíz patkányirtást igényelne egy olyan csapattól, ami tisztában van a patkányok életmódjával, viselkedésével és gyenge pontjaival, akkor vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel elérhetőségeink egyikén!

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Ne hagyja, hogy elszaporodjanak a hangyák az otthonában vagy a konyhában! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/Pinned: 22 Aug 2018
  • Leszámolunk a kártevőkkel! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevők #kártevőPinned: 26 Jul 2018
  • Mi azonosítjuk és kiírtjuk a kártevőket! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 9 Jul 2018
  • Évente két alkalommal szükséges elvégezni az engedélyeket az élelmiszeriparban! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevő #kártevőírtásPinned: 24 Jun 2018
  • A rágcsálóirtás és a kártevő, rovarirtás különösen fontos az élelmiszeriparban! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #rágcsálóirtás #kártevőkPinned: 14 Jun 2018
  • Ahol a kártevők felütik a fejüket, mi ott termük! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/ #kártevők #hangyákPinned: 26 May 2018
  • A jó idő beköszöntével ideje ismét az irtásnak! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevők #kártevőirtásPinned: 4 May 2018
  • Tartsa távol a kellemetlen rovarokat hatékony csótányirtással! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 25 Apr 2018
  • Élelmiszeri iparosok! Évente 2 alkalommal szükséges elvégezni az engedélyeket! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 17 Mar 2018
  • Vége a kártevőknek a konyhában! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 4 Mar 2018
Telefon: +36309986392
E-mail: sajtoscs2@gmail.com