Blogger
Twitter
Tweet
Google+

Bolha

A bolháknak közel 50 faja terjedt el hazánkban.  Többnyire állatok élősködője, azok vérével táplálkozik. Az emberbolha sötétbarna színű,  1-4 mm nagyságú, szárnyatlan rovar. Testük oldalról lapított, fejük kicsi, szájszerveik szúrásra és vérszívásra módosultak. Szívókájukat a felső állkapocs és a felsőajak alkotja, az alsó állkapocs pedig késszerű és a bőr átvágására szolgál. Hátsó pár lábuk erőteljes ugróláb, mely a testmérethez képest hatalmas ugrásokat tesz lehetővé.

bolha

Köz- és állategészségügyi szempontból jelentős veszélyt hordoznak, allergiás bőrirritációt, bolhaekcémát idézhetnek elő. Számos kórokozó terjesztője, járványt a többgazdás fajok okoznak., mint a patkánybolha, emberbolha.

A bolha csípése igen változatos formát mutathat, a bolhák fajtáját és az embertől is függhet a csípés milyensége. Van, akiknél 2-3 cm-es nagy halvány vörös folttá dagad, közepén egy vörös pontszerű folttal, de van akiknél épphogy csak látszik.

bolha-01

IRTÁSA:

A bolhairtás permetezéses technológiával történik.

A kezelés során a lakás padlóját, szőnyegeket, járólapokat kezeljük. A bolha hatalmas ugrásokra képes erős hátsó lábai miatt, emiatt a falakat is 1 méteres magasságig permetezzük.

A kezeléshez használt permetszer az emberre és a háziállatokra veszélytelen.

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Ne várjon, míg a rágcsálók valami kárt tesznek! Keressen minket most, és szabaduljon meg tőlük! http://kartevoirtasbudapest.hu/

  Pinned: 9 Aug 2016
 • Az ágyi poloska jelenléte igen kellemetlen - szabaduljon meg tőle minél előbb! http://kartevoirtasbudapest.hu/agyi-poloska/

  Pinned: 2 Aug 2016
 • Vándor patkányok megjelenése esetén is forduljon hozzánk! http://kartevoirtasbudapest.hu/vandor-patkany/

  Pinned: 25 Jul 2016
 • Ellepték a hangyák az otthonát? Hívjon minket azonnal! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/

  Pinned: 25 Jul 2016
 • Darázsmentesítés http://kartevoirtasbudapest.hu/darazs-2/

  Pinned: 14 Jul 2016
 • Rágcsálóirtás http://kartevoirtasbudapest.hu/eger-2/

  Pinned: 14 Jul 2016
 • Elszaporodtak a csótányok a házában? Irtassa ki őket, amint lehetséges! http://kartevoirtasbudapest.hu/

  Pinned: 27 Jun 2016
Telefon: +36309986392
E-mail: sajtoscs2@gmail.com