Blogger
Twitter
Tweet
Google+

Ágyi poloska

Ágyi poloska  (Cimex lectularius)

agyipoloska-01

Az ágyi poloska rozsdabarna színű, 5-7 mm nagyságú röpképtelen rovar, kb. 18 hónapig él. Fejlődése során a petéből kikelve 4 lárva stádiumokon keresztül fejlődik imágóvá, kifejlett példánnyá. A tápláléka – minden lárva stádiumban – az emberi vér, ezzel táplálkozik. Zárt helyen egész évben szaporodik. A kikelés után a lárvák 3-8 hét alatt érik el végleges méretüket.

agyipoloska-02

A jóllakott ágyi poloska bíborszínű.

Élete emberhez kötődik, nappal rejtőzködik, éjszaka hő- és szén-dioxid kibocsátás alapján találja meg az alvó embert. Leginkább a fedetlen testrészeken jelennek meg a csípések, nyakon, vállon, karon, lábszáron. A viszketés és a fájdalom csak órák múlva jelentkezik, nehezen gyógyul.

agyipoloska-03

IRTÁSA

Az ember által rendszeresen használt szobák, ágyak, ülőgarnitúrák kezelésével szüntethető meg a jelenlétük. Ez permetezéses technológiával történik. Az irtószer csak a rovarokra, hidegvérűekre ártalmas, emberre, háziállatra veszélytelen. Szinte nyom nélkül szárad, hatását megtartva. Kiegészítésként alkalmazható füst-, illetve hidegköd képzés. Ezzel a légtértelítéses technológiával szintén irtószert juttatunk a lezárt helyiségbe.

agyipoloska-04

 

Bővebben az ágyi poloskáról

ágyi poloskaAz ágyi poloska szerte a világon, szinte mindenhol megtalálható vérszívó. Barna színű, körülbelül fél centiméter nagyságú, a nőstények picit nagyobbak. Vérszíváskor lapos, korong alakú teste kitágul, és gömbölydedebb, bíborszínű lesz.

Az ágyi poloska éjszakai állat, ezért, ha reggelre sok, szúnyogcsípéshez hasonló és viszkető kiütést észlelünk magunkon, érdemes rá is gyanakodni. Ágyi poloska jelenlétére utalnak ezen kívül az ágyneműhuzaton megjelenő apró vérpöttyök, és az ürüléke, amelyet az ágykereten és a matracon kis fekete pöttyök formájában találunk. Sajnos az ágyi poloska irtása házilag szinte lehetetlen. Meg lehet próbálni, de az a tapasztalat, hogy szakembert kell hívni, aki tudja, hogy pontosan hol keresse a rejtekhelyeket. Beletelepszik az ágyba, a ruhákba, de sajnos terjeszkedik felfelé is, például szeret a képkeretek mögé is elbújni.

Ha ágyi poloskával van dolga, hívjon minket bizalommal, és segítünk, hogy gyorsan megszabadulhasson hívatlan hálótársaitól!

 

Ne legyenek hívatlan vendégei: ágyi poloska irtás

Ne legyenek hívatlan vendégei: ágyi poloska irtásReggelente rejtélyes piros foltokat talál a testén, amelyeknek nem ismeri a forrását? A bolha mellett az ágyi poloska is szóba jöhet ezeknek a foltoknak az okozójaként. Ezek a kártevők könnyen megbújhatnak a bútorokban, nyomaikat felfedezhetjük a kárpiton, a bútorokon, a falon és az ágyneműn is. Apró fekete pontok jelzik az élősködők ürülékét, de egyéb testnedveket vagy akár tetemeket is felfedezhetünk, ha tudjuk, hogy mit keresünk. Ilyenkor nem érdemes halogatni az ágyi poloska irtást.

A legvalószínűbb, hogy az ágyi poloska apró repedésekben, résekben bújik meg, ugyanis azt szereti, ha szűk helyre tudja befészkelni magát. Ezért érdemes alaposan végigkutatni a bútorok, a kárpit vagy a padló szegélyének illesztéseit, de ne hagyjuk ki a vizsgálatból a feslett tapétát, valamint a nyílászárók lécei mögé is nézzünk be.

Ha megbizonyosodott arról, hogy nagy valószínűséggel a lakás ágyi poloska inváziónak esett áldozatul, akkor jobb, ha máris rovarirtás mellett dönt! Keressen minket bizalommal, és szabaduljon meg a hívatlan vendégektől, lebonyolítjuk az ágyi poloska irtást!

 

 Ágyi poloska és a csípése

Ágyi poloska és a csípéseTalán nem is gondolnánk, de már a saját otthonunkban is rengetegféle veszélynek vagyunk kitéve. A legnagyobb óvintézkedések mellett is előfordulhat, hogy különféle kártevők jelennek meg a lakásban, beveszik magukat a bútorkárpitba, repedésekbe. Ezzel pedig nem egyszer az egészséget is veszélyeztetik, kellemetlen tüneteket okoznak, rontják a lakás higiéniáját.

Önnel is előfordult már, hogy reggel felébredt, és a testén idegen eredetű, piros foltokat talált? Ilyenkor rovarcsípésre gyanakszunk, különösen, ha viszketést is tapasztalunk, és ebben az esetben a rovarirtás nem tűr halasztást!

Az ágyi poloska csípése nyomán általában reggelre jelennek meg a kis piros foltok, amik napközben elkezdenek viszketni. Bárhol előfordulhat az emberi testen, apró, egyedülálló csípésekről van szó. Esetenként gennyes, sárgás, felpúposodó foltok is lehetnek belőlük. Az ágyi poloska csípésére mindenki máshogyan reagál, a viszketése azonban hosszan, akár egy hétig is kitarthat. Felnőttekre nem ártalmas, de gyermekekre már veszélyesebb, hiszen csalánkiütést is okozhat, aminek elvakarása komoly fertőzésekkel járhat.

Keressen minket bizalommal ágyi poloska irtásért, megszabadítjuk a kártevőktől!

 

A hatékony poloskairtás jelentőségéről

A hatékony poloskairtás jelentőségérőlVannak olyan kártevők, amik hozzátartoznak az ember életéhez, természetes módon léteznek a közvetlen környezetében. Ezeket sokszor észre sem vesszük vagy elfogadjuk őket, hiszen nem akadályoznak minket. Kártevőirtásra ott van szükség, ahol ijesztő mértékben elszaporodnak, kellemetlenkednek vagy egyenesen lehetetlen tőlük megszabadulni.

Az ágyi poloska túlzás nélkül napjaink egyik legfélelmetesebb háztartási élősködője, mivel kizárólag az emberen élősködik, és kifejezetten nehéz tőle megszabadulni, a poloskairtás házilag nem is megoldható. Habár sokan még csak nem is hallottak róla, egyre inkább terjed hírük, ahogyan ők maguk is. Tény, hogy mostanában a főváros egyre fertőzöttebb, és ez jelenti az országban a fő veszély zónát. Az ágyi poloska irtása nem tűr halasztást, sokan mégis titkolják vagy nem törődnek vele. Könnyű tovább adni, áthurcolni máshová, ezzel pedig még nagyobb teret adni az elszaporodásuknak.

Ha Ön is ágyi poloskával találkozik, ne habozzon egy percig sem, hanem minél előbb hívjon szakembert az ágyi poloska irtáshoz! Akadályozzuk meg együtt, hatékony módszerekkel a kártevők invázióját!

 

Ágyi poloska irtás: Ne legyen egy ágyban az ellenséggel!

kartevoirtasbudapest.hu20180618Ágyi poloska irtásra bárhol szükség lehet, hiszen az élősködő világszerte szinte mindenhol megtalálható. Viszonylag nehéz ellene védekezni is, hiszen tényleg szinte bárhol találkozhatunk vele: közlekedési eszközön, szálláshelyen, ruhákban. De hogy kerül az otthonunkba?

Az ágyi poloskát sajnos mi visszük haza, csak nem tudunk róla. Könnyen megbújik a táska vagy ruha piciny szegletében, amelyre rákerülhet szinte bárhol, higiéniai körülményektől függetlenül. Az ágyi poloska elbújik bútorokban, sőt, szinte bármilyen tárgyban, kiemelten érdemes figyelni használtcikkek vásárlása esetén. Sajnos könnyen a lakásunkba kerülhet valamilyen csomagszállítás esetén is, innen pedig már egyenes út vezet az ágyunkba. Valamelyest enyhíti a problémát, hogy az ágyi poloska szerencsére „finnyás”. Nem viseli jól a szélsőséges hőmérsékleteket, a kellemes szobahőmérsékletet viszont annál inkább szereti.

Szeretne megszabadulni kellemetlen hálótársától? Keressen fel minket bizalommal ágyi poloska irtásért!

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Ne hagyja, hogy elszaporodjanak a hangyák az otthonában vagy a konyhában! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/Pinned: 22 Aug 2018
  • Leszámolunk a kártevőkkel! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevők #kártevőPinned: 26 Jul 2018
  • Mi azonosítjuk és kiírtjuk a kártevőket! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 9 Jul 2018
  • Évente két alkalommal szükséges elvégezni az engedélyeket az élelmiszeriparban! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevő #kártevőírtásPinned: 24 Jun 2018
  • Ahol a kártevők felütik a fejüket, mi ott termük! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/ #kártevők #hangyákPinned: 26 May 2018
  • A jó idő beköszöntével ideje ismét az irtásnak! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevők #kártevőirtásPinned: 4 May 2018
  • Tartsa távol a kellemetlen rovarokat hatékony csótányirtással! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 25 Apr 2018
  • Vége a kártevőknek a konyhában! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 4 Mar 2018
  • Legyen vége a hangyák sokaságának! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/ #hangya #hangyairtásPinned: 22 Feb 2018
  • Az élelmiszer iparban évente kétszer szükséges elvégezni az ellenőrzést! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevők #élelmiszeriparPinned: 6 Feb 2018
Telefon: +36309986392
E-mail: sajtoscs2@gmail.com