Blogger
Twitter
Tweet
Google+

Egér

eger-02

Magyarországon a rágcsálóirtás jogilag szabályozott tevékenység. Ennek oka, hogy a rágcsálók komoly mezőgazdasági károkat okozhatnak, az emberi településeken betegségeket terjeszthetnek. nagyon szapora állatok.

Leggyakoribb hazánkban a házi egér. Szorosan kötődik az emberi környezethez.

Hasa általában szürke, háta szürkésbarna. Az állat testhossza 7-10 cm, a farok hossza 6-9 cm. Metszőfogai folyamatosan nőnek, ezért folyton rágcsálnia kell, emiatt sok kárt okoznak környezetünkben. Nemcsak a szabadban, de az épületekben is építhetnek fészket, amit ki is bélelnek.

Ha a körülmények optimálisak számukra, akkor évente akár 3-4 generáció is kifejlődik. 6-10 hetes korukban már ivarérettek, egy alomban általában 5-7 kölyök születik. Zárt térben folyamatosan szaporodik. 2-3 évig élnek.

Olyan helyen telepednek meg, ahol megfelelő búvóhelyet találnak, és a táplálék mennyisége megfelelő és rendszeres. Jól úsznak, gyorsan, ügyesen másznak és futnak. Kis területen mozognak, a fészektől nem nagyon távolodnak el.

Jelentős károkat okozhatnak az épületek állagában, megrágják a vezetékeket, kikezdik a falat. Táplálkozás közben az élelmiszereket is beszennyezik, ürülékükkel fertőző betegségeket terjeszthetnek, p. fertőző agyhártyagyulladást, salmonellosist.

 

Irtása

eger-01

A házi egér irtása történhet irtószer mentesen, mechanikus módszerrel, vagy vegyszeres kezeléssel.

Vegyszermentes irtást elsősorban olyan helyeken végzünk, ahol az irtószer használata az emberi környezetet veszélyezteti, vagy élelmiszer előállítása, tárolása, ill. forgalmazása történik.  Ennek több módszere létezik: befogó csapda, ragasztós csapda, lecsapós csapda vagy fojtós csapda.

A házi egér elleni védekezésre, irtásra általában beltéren van szükség.  A leghatásosabb és a legelterjedtebb módszer erre a másodgenerációs véralvadásgátló anyagok használata, ami mumifikálódást előidéző anyagot is tartalmaz, ezzel gátolva meg, hogy az elpusztuló rágcsáló kellemetlen szagot árasszon, mert teste kiszárad.

Az irtószert a egérdobozban helyezzük ki. A láda kulccsal zárható, felületekhez rögzíthető. Ennek következtében ellenőrizhető a fogyasztás. A rágcsálóknak jó búvóhelyet biztosít. Egyszeri fogyasztás után néhány napon belül elpusztulnak.

 

Szabaduljon meg a rágcsálóktól!

Szabaduljon meg a rágcsálóktól!Ha az élelmiszeripar bármely területén dolgozik, esetleg ha a mezőgazdaságban, akkor már biztos szembesült a rágcsálók okozta gondokkal. Sok olyan élelmiszer és termék van, amit ha rágcsálók érnek, akkor a jogszabályok szerint már eladhatatlan, tehát veszteség. Márpedig, ahol sok élelmiszer vagy termény van, ott rágcsáló is.

A rágcsálóirtásnak rengeteg házi praktikája és eszköze van, de a legjobb, ha profikra bízzuk a dolgot, hiszen így nem csak a rágcsálók számát csökkenthetjük, hanem hosszú távú megoldást találhatunk problémánkra. Az élelmiszeriparban óvatosan kell, hogy bánjunk a vegyszerekkel, ezért szerencse, hogy különféle mechanikus csapdák is rendelkezésünkre állnak, melyeket a szakértő olyan pontokon helyez el, és olyan módon, hogy a lehető legnagyobb hatásfokot érjék el a rágcsálóirtás során.

Ha profi munkát szeretne, bízza ránk a rágcsálóirtást, és garantáltan nem fog csalódni! Szakembereink minden helyzetre fel vannak készülve, hogy Ön nyugodt lehessen a végeredményt illetően!

 

Az egérirtás télen is szükséges!

Az egérirtás télen is szükséges!A rágcsáló kártevők egyik legismertebb képviselője az egér. Az egér név hallatán az egyszerű házi egér jelenik meg előttünk, amint szélsebesen surran faltól-falig, majd eltűnik egy falrepedésben és már hűlt helye is van. Ám a güzü egér is veszélyt jelent az ember otthonának nyugalmára nézve.

Ez az egérfajta kisebb, mint a házi egér és a farka is rövidebb, lábai fehérek, bundája palaszürke. A güzü egér az év nagy részében a természetben él, fák odvában, földi üregekben húzódik meg. Ám, ha beköszönt a tél és alkalma van rá, akkor ő is kihasználja a lehetőséget és szívesen bevackolja magát ember építette raktárakba, de a lakóházakba is. Itt aztán hasonul a házi egérhez és annak az életmódját kezdi el gyakorolni. Megbújik a lomok közt, beköltözik a repedésekbe, megdézsmálja az élelmiszert, éjszaka motoszkál a bútorok mögött. Ez nem csupán bosszantó, de roppant kellemetlen is. Ilyenkor azonnali cselekvésre van szükség, mégpedig profi egérirtásra!

Ugye Ön sem szeretné, ha egész télen az egerekkel kellene bajlódnia? Keressen minket bizalommal és bízza profikra az egérirtást!

 

Honnan tudjuk, hogy egér van a házban?

Honnan tudjuk, hogy egér van a házban?Főleg azokban a lakásokban, ahol nagyobb tér áll rendelkezésre, néha kihívást jelent azonnal felfedezni egy betolakodó kártevőt. Annak érdekében azonban, hogy még azelőtt megtörténhessen az egérirtás, hogy jelentősen elszaporodnának a rágcsálók, összegyűjtöttünk néhány tippet Önnek, amelyekre odafigyelve felismerheti, hogy baj van!

 • Apró fekete golyók a sarkokban vagy a konyhapulton. Ez az egyik legegyértelműbb jel, hiszen ez nem más, mint az egér ürüléke.
 • Rejtélyes szakadások az élelmiszeres zacskókon. Valójában ezek a rágás nyomai, ugyanis az egér szívesen megdézsmálja a tartalékainkat, hiszen a házban ő sem talál más élelemforrást.
 • Zörgés, kaparászás, aminek látszólag nincs oka. Az egér bárhova befészkel, ahol búvóhelyet talál, de némi odafigyeléssel olykor hang alapján is megállapítható a jelenléte, és az egérirtás szükségessége.

A legrosszabb eset persze az, ha annyira elszemtelenednek a rágcsálók, hogy akár szembe is találkozhatunk velük egy váratlan pillanatban. Bármelyik jelet is észleli, keressen minket Ön is, hiszen az egérirtással kár várni!

 

Az egerek irtása télen is fontos!

Az egerek irtása télen is fontos!Az egerek a leggyakrabban előforduló kártevők közé tartoznak, amik egész évben vendégeskedhetnek az épületekben. Télen ennek különösen megnő az esélye, hiszen nem alszanak téli álmot, ellenben a hideg elől szívesen húzódnak zárt helyekre. Kamrák, raktárak, padlások, pincék, istállók gyakori vendégei lehetnek, a meleg és az élelem reményében szívesen vackolják be magukat. Nem véletlenül minősülnek az egerek kártevőnek, hiszen mindent megrágnak, megdézsmálnak, bepiszkítanak, de betegségeket is hordozhatnak!

Az egerek ellen sokféleképpen védekezhetünk, a különbség annyi ezek között a módszerek között, hogy nem egyformán hatékonyak és célravezetőek. Macska tartása, egércsapda, kártevőirtás szerepelnek a lehetőségek között, attól függően, hogy elűzni, vagy megölni akarjuk a kártevőket.

Keressen minket bizalommal a hatékony kártevőirtáshoz és szabaduljon meg végleg az egerektől! Magánházak, vendéglátóegységek, gazdaságok részére egyaránt nyújtunk megbízható szolgáltatásokat kártevőirtáshoz!

 

Betolakodó a lakásban? Segítünk az egerekkel szemben is!

Betolakodó a lakásban? Segítünk az egerekkel szemben is!Megrágcsált ételmaradékok a konyhapulton, kiszakadt csomagolású élelmiszerek a konyhaszekrényben, megrongálódott kárpit a bútorokon, gyanús maradványok a konyhakövön. Ezek a jelek bizony arra utalnak, hogy a házban hívatlan vendég tartózkodik, nagy valószínűséggel egér!

Ne keseredjen el, mert van megoldás, az egeret nem is olyan nehéz kitessékelni, mint ahogyan azt gondolná! Az ember életterében, közvetlen közelében rendszeresen felbukkannak rágcsálók, de szerencsére a kártevők irtására megvannak a korszerű módszerek. Mi is ezeket alkalmazzuk, legyen szó hangyáról, darázsról, csótányról, vagy éppen egérről! Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén és bízza profikra a kártevőirtást! Mindent megteszünk annak érdekében, hogy otthona újra a béke szigete legyen, ne dézsmálják meg élelmiszereit, ne tegyék tönkre használati tárgyait ezek a kis négylábú rágcsálók!

Megadott elérhetőségeinken felveheti velünk a kapcsolatot, és egyeztethet velünk időpontot kártevőirtásra!

A rágcsálók okozta károkról bővebben

kartevoirtasbudapest.hu.18.07A rágcsálók szinte mindenhol előfordulnak, nem csak vidéken, a mezőgazdasági épületek, vagy tanyaházak, családi házak éléskamráit, terméstárolóit fenyegetik, de fészket vertek a városokban, illetve azok környékén is. Milyen károkat okozhatnak a rágcsálók, kell-e tőlük tartani más szempontból is?

Az egerek és a patkányok szeretik megdézsmálni az elérhető dolgokat, maradék ételt, lezáratlan élelemiszereket, szinte mindent, ami ehető. Nem csak az ételek nincsenek tőlük biztonságban, de szinte mindent képesek megrágni, amit az éles fogaik elbírnak. Könnyedén lyukat rágnak a falakba, szétforgácsolják a papírdobozokat, de nem kímélik a kárpitot, a lakástextilt, vagy a bútorokat sem. Az egerek, patkányok ennél nagyobb veszélyt is jelenthetnek, mert ha megrágják a falakban futó vezetékeket, az tűzesethez is vezethet. Ugyanígy, ha bejutnak a garázsba, és ott befészkelik magukat a járművek motorterébe, tönkretehetik a motor működését. Végül a rágcsálók köztudottan betegségeket terjesztenek, felhalmozódó ürülékük pedig allergiás reakciókat vált ki.

Mindezeket elkerülheti, ha időben intézkedik, és kártevőirtót hív a betolakodó rágcsálók kiirtásához! Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot szolgáltatásainkra!

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Ne hagyja, hogy elszaporodjanak a hangyák az otthonában vagy a konyhában! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/Pinned: 22 Aug 2018
 • Leszámolunk a kártevőkkel! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevők #kártevőPinned: 26 Jul 2018
 • Mi azonosítjuk és kiírtjuk a kártevőket! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 9 Jul 2018
 • Évente két alkalommal szükséges elvégezni az engedélyeket az élelmiszeriparban! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevő #kártevőírtásPinned: 24 Jun 2018
 • A rágcsálóirtás és a kártevő, rovarirtás különösen fontos az élelmiszeriparban! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #rágcsálóirtás #kártevőkPinned: 14 Jun 2018
 • Ahol a kártevők felütik a fejüket, mi ott termük! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/ #kártevők #hangyákPinned: 26 May 2018
 • A jó idő beköszöntével ideje ismét az irtásnak! http://kartevoirtasbudapest.hu/ #kártevők #kártevőirtásPinned: 4 May 2018
 • Tartsa távol a kellemetlen rovarokat hatékony csótányirtással! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 25 Apr 2018
 • Élelmiszeri iparosok! Évente 2 alkalommal szükséges elvégezni az engedélyeket! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 17 Mar 2018
 • Vége a kártevőknek a konyhában! http://kartevoirtasbudapest.hu/Pinned: 4 Mar 2018
Telefon: +36309986392
E-mail: sajtoscs2@gmail.com