Blogger
Twitter
Tweet
Google+

Darázs

Sárga-fekete csíkos rovar, több centiméteres nagyságú.

darazs

Hazánkban több faja elterjedt, pl. a német-, kecske-, fürkész-, lódarázs. Egy fézekhez egy királynő tartozik. A hímek csápja hosszabb a nőstényekénél. Télen a dolgozók elpusztulnak, a királynő viszont áttelel. Április környékén a petékből új kolóniát hoz létre. Hidegvérűek, ezért napközben aktívak. Ahogy hűl a levegő, visszahúzódnak a fészekbe. Remek fészeképítők, nem ismernek akadályt. Bármin átrágják magukat. Általában talajba, faodvakba, háztetők alá építkezik, de előfordul kőrakások között, falban is.

darazs-01darazs-02

A darázscsípés fájdalmas, akár allergiás reakciót is kiválthat az arra érzékeny embereknél akár halált is okozhat.  A csípés helye elfertőződhet, de enyhébb esetben is napokig viszkethet. A szúrás helyén bevérzés, ill. sejt- és szövetelhalás is előfordulhat.

 

IRTÁSA:

A darázsirtást reggel vagy este végezzük, alkalmazkodva a rovar életmódjához,  permetezéses technológiával. A permetszer az emberre és a háziállatokra veszélytelen, de a darazsakra hatásos.  Zárt térben alkalmazható hidegköd képzés, vagy ULV eljárás. Esetenként a porozás is eredményre vezethet.

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Ne várjon, míg a rágcsálók valami kárt tesznek! Keressen minket most, és szabaduljon meg tőlük! http://kartevoirtasbudapest.hu/

  Pinned: 9 Aug 2016
 • Az ágyi poloska jelenléte igen kellemetlen - szabaduljon meg tőle minél előbb! http://kartevoirtasbudapest.hu/agyi-poloska/

  Pinned: 2 Aug 2016
 • Vándor patkányok megjelenése esetén is forduljon hozzánk! http://kartevoirtasbudapest.hu/vandor-patkany/

  Pinned: 25 Jul 2016
 • Ellepték a hangyák az otthonát? Hívjon minket azonnal! http://kartevoirtasbudapest.hu/hangya/

  Pinned: 25 Jul 2016
 • Darázsmentesítés http://kartevoirtasbudapest.hu/darazs-2/

  Pinned: 14 Jul 2016
 • Rágcsálóirtás http://kartevoirtasbudapest.hu/eger-2/

  Pinned: 14 Jul 2016
 • Elszaporodtak a csótányok a házában? Irtassa ki őket, amint lehetséges! http://kartevoirtasbudapest.hu/

  Pinned: 27 Jun 2016
Telefon: +36309986392
E-mail: sajtoscs2@gmail.com